Izraeli ka ushtrinë më të fuqishme në Lindjen e Mesme, ja cili shtet rradhitet i dyti

Izraeli ka ushtrinë më të fuqishme në Lindjen e Mesme, ja cili shtet rradhitet i dyti

Izraeli ka ushtrinë më të fuqishme në Lindjen e Mesme, e ndjekur nga Turqia dhe Arabia Saudite. Kështu thuhet në një raport të ri të “Business Insider”.

Forcat mbrojtëse izraelite kanë më shumë cilësi se ushtritë e tjerë të vendeve të rajonit. Mjafton këtu të kujtojmë forcat ajrore që ka ky shtet, transmeton Reporteri.

Kjo renditje e hartuar nga ekspertë bazohet në rritjen e aftësive operacionale ushtarake në të gjithë rajonin, por edhe tek artileria dhe teknologjia.

Raporti i hartuar nga dy ekspertë: Patrik Megahan dhe Kris Harmer, ekspert i mjeteve luftarake detare në SHBA. LAJMI I PLOTE