Ja kush qëndron prapa projektit të “sateliteve” që i premtoi Edi Rama

Ja kush qëndron prapa projektit të “sateliteve” që i premtoi Edi Rama

Deklaratat e kryeministrit për ngritjen e satelitëve shqiptar në hapësirë surprizuan jo pak ambientin politik dhe mediatik. Por kjo nuk është hera e parë që Edi Rama ngre sytë nga qielli. Në maj të 2017-s, kryeministri shpalosi idenë e të paturit një linjë ajrore shqiptare, me ndihmën e Turkish Airlines dhe presidentit Erdogan.

“Falenderojmë shumë zotin Elkir dhe presidentin Erdogan, falë ndihmës së tyre do ta realizojmë dhe këtë objektiv të madh tonin”, shprehej Rama. Erdogan e mbajti fjalën. Një logo e re, flamuri kuq e zi dhe avionët e TurkishAirlines u bënë Air Albania, duke i dhënë Shqipërisë mundësinë për të patur një flotë të sajën, e cila edhe pse me numër të kufizuar mjetesh, nisi fluturimet në vitin 2019. LAJMI I PLOTE