Jepet alarmi! / Irani dhe Rusia fillojnë stërvitje të përbashkëta ushtarake

Jepet alarmi! / Irani dhe Rusia fillojnë stërvitje të përbashkëta ushtarake

Forcat e rmatosura të Iranit filluan të martën një stërvitje të përbashkët detare me Rusinë në veri të Oqeanit Indian të krijuar për të “rritur sigurinë” e tregtisë detare, njoftoi televizioni shtetëror.

“Ushtrimi i Brezit të Sigurisë Detare” do të mbulojë një sipërfaqe prej 17,000 kilometra katrorë (6,500 milje katrore) dhe përfshin njësi nga ushtria iraniane dhe Garda Rev0lucionare elite, si dhe marina ruse.

“Qëllimet e kësaj stërvitje janë të rrisin sigurinë e tregtisë ndërkombëtare detare, të përballen me pirat3rinë detare dhe terr0rizmin dhe shkembimin e informacionit,” shtoi i njejti burim.