Jepet alarmi në rajon: Greqia po përballet me rrezikun e madh, ja cfarë e pret!

Në tetorin e vitit 2020, udhëheqësit e partisë neo-naziste Agimi i Artë u d ë nuan me b u r gime të gjata, akt që ndihmoi në dhënien fund të një rritjeje shumëvjeçare të ultra-n a cionalizmit r a d ikal e të dh u ns hëm në Greqi. Por vetëm një vit më vonë, janë rishfaqur sërish b ru t a l i t et i dhe pikëpamjet e ks tremiste.

Në Selanik, qytet në Greqinë veriore, të rinj të veshur me të zeza kanë organizuar disa s ul m e javët e fundit kundër studentëve dhe aktivistëve, duke p la g o s ur 2 persona që u shtruan në spital dhe duke bllokuar në klasa dhjetëra studentë. Videot që qarkullojnë në rrjetet sociale tregojnë disa nga agresorët që përshëndesin me simbolet naziste. LAJMI I PLOTE