Jepet alarmi! – Rusia nuk ka qenë kurrë më e vogël se kaq..

Jepet alarmi! – Rusia nuk ka qenë kurrë më e vogël se kaq..

Ne të gjithë e dimë, ose mendojmë se e dimë, se rusët e kanë të rrënjosur thellë perandorinë në gjenet e tyre. Perandoria Ruse thuhet se është zgjeruar më shpejt se çdo perandori tjetër në histori. Rusia sot kurrë nuk ka qenë më e vogël se kaq që nga shekulli i 17-të, por shumë besojnë se vendi, i udhëhequr nga Putin, po mundohet të rimarrë perandorinë e tij me forcë dhe mashtrime.

Shumë prej tyre janë më shumë se mite. Kees Boterbloem një autor i shquar historik, e ka cilësuar perandorinë ruse një model të qartësisë dhe logjikës së ftohtë. Ai ka studiuar historinë ruse që nga themelimi i Kievit në shekullin e nëntë e deri më sot. Deri në fillim të shekullit 18-të, Pjetri i Madh i ka detyruar me sukses fqinjët e tij të pranonin Rusinë si një nga pesë Fuqitë e Mëdha dhe më në fund vendi u bë një perandori.. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE