Më në fund po bëhet realitet: “Ushtria e Kosovës do të blejë dronë ushtarakë nga SHBA-ja!”

Më në fund po bëhet realitet: “Ushtria e Kosovës do të blejë dronë ushtarakë nga SHBA-ja!”

Ministri i Mbrojtjes dhe Forcës së Sigurisë së Kosovës, Armend Mehaj thotë se Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë ta mbështesin Kosovën në krijimin e kapaciteteve ushtarake që i nevojiten vendit.

Ai thotë se Ministria e Mbrojtjes dhe FSK-së po punon për blerjen e pajisjeve ushtarake për ngritjen e kapaciteteve ushtarake të forcave të armatosura, siç janë dronët për të cilët po diskutohet me palën amerikane.

“Po kemi diskutuar, këto janë në proces, jo vetëm dronat por edhe blerje të tjera. Jemi në koordinim e sipër për mënyrën se si do të funksionalizohen”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE