Joe Biden dha urdhërin: SHBA kryen sulme ajrore në Irak dhe Siri

Ushtria amerikane kreu s ulme ajrore kundër milicive të mbështetura nga Irani në zonën kufitare Irak-Siri. S ulmet u kryen në përgjigje të disa s ulmeve me d ron kundër personelit dhe objekteve amerikane në Irak.

Pentagoni tha përmes një deklarate se presidenti Joe Biden urdhëroi s ulme ajrore “mbrojtëse” në objektet operacionale dhe të magazinimit të a rmëve, që përdoren nga milicitë, në dy lokacione në Siri dhe në një në Irak.