Joe Biden kërkoi njohjen e Kosovës, ministri serb: Nuk kemi nevojë për njohje nga ‘e ashtuquajtura Kosovë’

Joe Biden kërkoi njohjen e Kosovës, ministri serb: Nuk kemi nevojë për njohje nga ‘e ashtuquajtura Kosovë’

Ministri i Jashtëm serb, Nikola Selakoviç ka komentuar letrën që presidenti amerikan dërgoi në adresë të Serbisë ku përmendej dhe njohja e Kosovës. Selakoviç u shpreh se nuk është i habitur që Shtetet e Bashkuara të Amerikaës kanë kërkuar njohjen e ndërsjellë Kosovë-Serbi.

“Sidoqoftë, ajo që është më e rëndësishme për ne, si në aktet e organizatave ndërkombëtare dhe vetë BE-në, me të cilat ne jemi duke zhvilluar negociata për pranimin dhe anëtarësimin, gjëra të tilla nuk janë vendosur si kusht. Dhe edhe nëse qëndrojnë, pozicioni ynë është i qartë, ai pozicion është deklaruar në një nga vendet më të rëndësishme në botë, dhe kjo është Shtëpia e Bardhë, në shtator”, tha Selakoviç.

Sipas tij, Serbia është një shtet i njohur ndërkombëtarisht dhe nuk ka nevojë për njohje nga “e ashtuquajtura Kosovë”