“Kina nuk ka më kohë, shumë shpejt do të nisë lufta për Tajvanin!”

“Kina nuk ka më kohë, shumë shpejt do të nisë lufta për Tajvanin!”

Siç e ka theksuar administrata Biden, Shtetet e Bashkuara dhe Kina janë të angazhuara në një “konkurrencë strategjike” midis tyre, me strumbullar Tajvanin.

Por një këndvështrim në rritje brenda administratës aktuale, duket se është i tillë që ndërsa Kina përfaqëson një sfidë serioze ekonomike, politike dhe teknologjike për interesat amerikane, ajo nuk përbën një kërcënim të drejtpërdrejtë ushtarak.

Ky është në fakt një supozim shumë i pakujdesshëm, i cili mund të çojë në një lutfë dhe në fund në disfatën e SHBA-së. Për të shmangur një rezultat katastrofik, Shtetet e Bashkuara duhet të pranojnë se Kina përbën një këcrënim ushtarak për to, dhe se k0nflikti mund të nisë së shpejti. LAJMI I PLOTE