Kina prezanton avionin më të ri luftarak deri më tani: Një kërcënim i madh për ushtrinë amerikane

Kina prezanton avionin më të ri luftarak deri më tani: Një kërcënim i madh për ushtrinë amerikane

Besohet se kohët e fundit Kina po bën përparim të shpejtë me avionin luftarak me dy motorë FC-31, i cili do të jetë në gjendje të ngrihet nga aeroplanmbajtëset si një konkurrent i avionit amerikan F-35B. Si një platformë e gjeneratës së pestë, me karakteristika “spiunimi” dhe i pa kapshëm nga radarët, të afta për t’iu kundërvënë avionëve amerikanë F-35B, avioni i ri luftarak FC-31 do të përfaqësojë një aftësi të paprecedentë sulmuese detare i nevojshëm për flotën kineze që është në rritje.

Sigurisht, çdo projeksion i fuqisë detare i ngjashëm me F-35B përbën një kërcënim të rëndësishëm për Marinën Amerikane, megjithëse nuk duket aspak e qartë nëse avioni i ri kinez është në ndonjë mënyrë i krahasueshëm me avionin kuftarak amerikan F-35 për sa i përket performancës. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE