Kina prezantonin avionin më të ri luftarak ‘fantazmë’: Sfidë ndaj ushtrisë amerikane?!

Kina prezantonin avionin më të ri luftarak ‘fantazmë’: Sfidë ndaj ushtrisë amerikane?!

Kina ka lëshuar në ajër një avion të ri luftarak, i cili pritet të luajë një rol jetik në zhvillimin e forcës transportuese të Marinës së Ushtrisë Çlirimtare Popullore.

Ai ka të njëjtin konfigurim bazë si FC-31 me bazë tokësore, i cili u ngrit në ajër për herë të parë në vitin 2012, raporton The Drive. Ky version transportues i avionit mendohet se rrjedh nga modeli bazë i variacionit të dytë, i cili paraqiste përmirësime aerodinamike, duke përfshirë bishtin më të vogël dhe vertikal.

Nuk dihet se cili është përcaktimi i avionit të ri transportues, por sipas mendimit të ekspertëve, mund të jetë J-21 ose J-35. LAJMI I PLOTE