Kina stërvitet duke i qëlluar anijet amerikane të ndërtuara nga vet ato

Kina stërvitet duke i qëlluar anijet amerikane të ndërtuara nga vet ato

Ushtria kineze ka ndërtuar një model të një aeroplanmbajtëseje amerikane dhe të disa anijeve të tjera amerikane, për t’i përdorur si sh ë n je stra në stërvitje në shkretëtirën e provincës Xinjiang.

Modelet janë fotografuar me satelit nga kompania Maxar. Stërvitja me këto objektiva tregon përpjekjet e Kinës për të ndërtuar kapacitete ushtarake për të përballuar mjetet lutfarake amerikane.