Kina teston raketat e reja: A po paralajmëron një garë të re armatimi global?!

Kina teston raketat e reja: A po paralajmëron një garë të re armatimi global?!

Pas një testi të suksesshëm, Kina po ndihmon në nxitjen e një gare a rmatimesh që po zhduk shpresat për një rikthim të ç armatimit nga fuqitë e mëdha botërore.

Testi kinez përfshinte vënien në orbitë të një avioni me aftësi b ërthamore, që udhëtoi me pesë herë shpejtësinë e zërit, i cili më pas hyri përsëri në atmosferë dhe kreu disa kthesa në rrugën e tij drejt një objektivi.

Lajmi se Kina kishte t estuar një r aketë të re h ipersonike u përshkrua nga disa ekspertë si një ndryshim i lojës që habiti zyrtarët amerikanë. Pra, sa problem i madh është ky, pyet Jonathan Marcus nga Instituti i Strategjisë dhe Sigurisë, Universiteti i Exeter. LAJMI I PLOTE