Kjo është ushtria më e madhe në Evropë!

Ushtria e Turqisë konsiderohet si një ndër më të mëdhatë në Evropë. Turqia si vendi që ka ushtrinë e 3-të më të fuqishme në Evropë, radhitet me këto statistika:

Personeli ushtarak: 710.565 , Forca totale e aeroplanëve: 1056 , Avionët luftarakë: 207 , Tanke luftarake: 2446 , Asete të përgjithshme detare: 194 dhe Buxheti: 10 miliardë dollarë.