Kjo është vetura ushtarake ‘ROOK’ e pajisur me dron – ja për çfarë shërben!

Kompania izraelite Elbit Systems dhe prodhuesi amerikan Roboteam kanë bashkuar forcat për të prodhuar ROOK-un, veturën autonome ushtarake të pajisur me dron.

Fjala është për një mjet motorik 6×6 UGV (Unmanned Ground Vehicle) që është plotësisht autonome dhe mund të lëviz nëpër terren malore.

I pajisur me dron, ky mjet dhe fluturakja mund të bartin amrë të ndryshme.

ROOK gjithashtu mund të kryej funksione tjera duke ia ndërruar disa komponentë për të cilat nuk duhet një teknik i kualifikuar. VIDEO