“Koha për çlirimin e Kosovës!” / Ky ishte urdhëri i parë i UÇK-së për mobilizim kundër serbëve

“Koha për çlirimin e Kosovës!” / Ky ishte urdhëri i parë i UÇK-së për mobilizim kundër serbëve

Ushtria Çlirimtare e Kosovës, pikërisht më 31 mars 1999, pati bërë thirrje për një mobilizim të përgjithshëm për përballimin e ofensivës serbe dhe çlirimin përfundimtar të Kosovës. Ne po ua sjellim urdhrin e asaj kohe për mobilizim.

Për t’iu përgjigjur më mirë zhvillimeve të kohëve të fundit, si rezultat i veprimtarisë ofensive të forcave serbe dhe për mundësinë e kryerjes më intensive të detyrave luftarake për çlirimin e Kosovës, në zbatim të Urdhrit Nr. 151, datë 31.03.1999, „Për mobilizimin e përgjithshëm për përballimin e ofensivës serbe për çlirimin e Kosovës”. Urdhëroj: LAJMI I PLOTE