Koreja Veriore hedh raketë në drejtim të Japonisë

Koreja Veriore hedh raketë në drejtim të Japonisë

Koreja Veriore ka hedhur një r a ketë balistike që lëshohet nga nëndetësja në ujërat në drejtim të Japonisë, tha ushtria e Koresë Jugore. Të martën, Shtabi i Përgjithshëm i Koresë Jugore tha se një r a k etë është he dhur nga porti i Sinpos, në lindje të Koresë Veriore, ku Pjongiangu zakonisht i mban nëndetëset. R aketa ra në Detin Lindor, i njohur ndryshe edhe si Deti i Japonisë.

Mediet e Koresë Jugore raportuan se kjo r a k etë besohet se ka fluturuar rreth 430 deri 450 kilometra, me lartësinë maksimale nga toka prej 60 kilometrash. Koreja Veriore e ka të ndaluar nga Kombet e Bashkuara që të t e stojë r a keta balistike dhe a r më bërthamore, shkruan BBC, transmeton Gazeta Express.