Ky do të jetë tanku i së ardhmës: “Armata T-14”

Ky do të jetë tanku i së ardhmës: “Armata T-14”

Tanku kryesor Iuftarak më i ri rus Armata T-14 do të hyjë në prodhim masiv më vonë se sa pritej, kanë thënë burime të shumta për Defence Blog.

Burimet e industrisë thanë se dorëzimi i tankeve të reja Armata në konfigurim serik mund të shtyhet deri në vitin 2024 për shkak të pengesave teknologjike.

“Gjatë testeve, rezervuari zbuloi një numër mangësish që lidhen me sistemin e kontrollit të zjarrit, i cili do të kërkonte kohë të konsiderueshme për të rregulluar mirë komponentët elektronikë dhe testet pasuese,” tha burimi.