LAJMI FUNDIT: Ushtria e Shqipërisë është futur në Kosovë – kjo është arsyeja!

LAJMI FUNDIT: Ushtria e Shqipërisë është futur në Kosovë – kjo është arsyeja!

Ushtria shqiptare angazhohet të sigurojë kampin me refugjatë afganë të ngritur në Ferizaj të Kosovës. Kështu tha ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s. “Aktualisht vendi ynë ka pranuar rreth 2000 qytetarë afganë dhe zotimi i Qeverisë shqiptare është të mirëpresë rreth 4000 të tillë.

Për më tepër, vetëm pak javë më parë, Forcat tona të Amratosura, dislokuan një kompani të Policisë Ushtarake të cilët do të japin kontributin e tyre për ruajtjen dhe sigurinë e kampit “Bechtel” në afërsi të Ferizajt, ku janë akomoduar refugjatët afganë të strehuar në Kosovë”, tha ai.LAJMI I PLOTE