LAJMI MADH: Kosova KA shanse për t’u anëtarësuar në NATO?!

Kosova thotë se dëshiron të bëhet anëtare e NATO-s sa më shpejt të jetë e mundur, mirëpo përderisa katër anëtarë të kësaj aleance perëndimore nuk e njohin atë si një shtet të pavarur, Kosova nuk mund as të marrë pjesë në aktivitetet e partneritetit ushtarak.

“Qëllimi ynë është të bëhemi pjesë e infrastrukturës globale të sigurisë, të kontribuojmë për paqen”, i tha Presidentja Vjosa Osmani Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s Jens Stoltenberg gjatë një takimi muajin e kaluar.

Osmani po i referohej shpresave të Kosovës për t’u bërë pjesë e programit të Partneritetit për Paqen të NATO-s, një skemë bashkëpunimi e operuar nga aleanca ushtarake perëndimore që përfshin shtete të ndryshme evropiane dhe euroaziatike.LAJMI I PLOTE