Luftanijet ruse me spektakël raketor pranë Japonisë

Luftanijet Ruse të mërkurën dhanë një shfaqje force me r aketa në Detin e Japonisë, pasi kryeministri i ri ka shpallur ambicien mbi një grup ishujsh të pretenduar nga Moska.

Fregata ruse Varyag, mori pjesë në manovrat e z jarrit së bashku me r aketë-lëshuesen Admiral Tributs dhe 12 mjete mbështetëse.Manovrat në atë që konsiderohet si “zona detare ekonomike” e Japonisë janë të ndaluara sipas ligjit ndërkombëtar, por mediat vendase, raportuan se ishte një “urim mirëseardhje” për kryeministrin japonez Fumio Kishida, i cili u betua javën që shkoi. LAJMI I PLOTE