Macron po tregohet “i sikletuar” ndaj Turqisë

Macron po tregohet “i sikletuar” ndaj Turqisë

Historiani francez Jean-Pierre Filiu konsideron se presidenti i Francës, Emmanuel Macron është shumë i fiksuar me presidentin turk Recep Tayyip Erdoğan, duke shtuar se në fakt, ai harron se këcrënimet më serioze ndaj ndikimit francez në Magreb vijnë kryesisht nga Rusia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA).

Filiu, një ekspert për Lindjen e Mesme, botoi një tekst autorial në gazetën franceze “Le Monde” me titull “Obsesioni i çuditshëm i Francës me Turqinë në Magreb”. LAJMI I PLOTE