Makina fluturuese bën historinë: Shndërrohet në aeroplan për disa minuta

Makina fluturuese “AirCar” ka përfunduar fluturimin e parë 35 minutësh në Sllovaki, midis aeroporteve Nitra dhe Bratislava. Automjeti arriti një shpejtësi prej 170 km / orë. Makina është e pajisur me një motor BMW dhe funksionon me karburant të rregullt me ​​pompë benzine.

Fluturimi 35-minutësh nga Nitra në Bratislavë ishte një moment historik i zhvillimit dhe e çon atë më pranë hyrjes në prodhim, tha KleinVision. Krijuesi i tij, Stefan Klein, tha se mjeti mund të fluturonte rreth 1,000 km në një lartësi prej 2,500 metrash. Ndryshe nga automjetet VTOL, AirCar kërkon një pistë për ngritje dhe ulje. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE