Qasja ekspansioniste e Turqisë në rajon si edhe tentativat për të shtrirë ndikim në Ballkan përmes politikave islamiste të Presidentit Erdogan kanë shq3tësuar Greqinë, e cila tashmë ka hyrë në një fazë riamratimi me ndihmën e Francës.

Huffingtonpost.gr shkruan se Turqia është duke deportuar ekonomikisht në Shqipëri nisur edhe nga marrëdhëniet mes Erdoganit dhe Ramës dhe kjo duhet të bëjë që Greqia të tregojë kujdes duke u fuqizuar sidomos në kufijtë mes këtyre dy shteteve.