Mediat serbe japin alarmin: “Perëndimi po e armatosë Kosovën, po e përgatitë për luftë në vitin 2025!”

Mediat serbe japin alarmin: “Perëndimi po e armatosë Kosovën, po e përgatitë për luftë në vitin 2025!”

Blerja e armëve dhe rritja e buxhetit për ushtrinë nga ana e Kosovës, ka alarmuar një pjesë të opinionit serb. Mediat atje, po spekulojnë duke thënë se Perëndimi po e përgatit Kosovën për lutfë në vitin 2025, duke e furnizuar me a r matim modern.

Tabloidi serb ‘Alo’, ka folur me ekspertin e sigurisë, Nikola Antiq, i cili ka thënë se blerja e armëve nga Kosova, sipas tij një vend i cili ende është nën protektorat të Kombeve të Bashkuara, në rrethana normale nuk do të duhej të lejohej.

Por, ai shton se kjo po lejohet, pasi për këtë ekziston mbështetje nga aleatët e Kosovës, siç janë SHBA, Britania e Madhe, dhe Gjermania. LAJMI I PLOTE