Merkel i jep mesazhin e fuqishëm Putinit: “Gjermania gati të vazhdojë sanksionet ndaj Rusisë”

Merkel i jep mesazhin e fuqishëm Putinit: “Gjermania gati të vazhdojë sanksionet ndaj Rusisë”

Rusia njoftoi dëbimin e diplomatëve nga Suedia, Gjermania dhe Polonia, duke i akuzuar ata për pjesëmarrje në pr0testa të pal1gjshme muajin e kaluar ndaj burg0sjes së kritikut Alexei Navalny.

“Ne e konsiderojmë këtë dëbim të padrejtë,” u tha kancelarja Merkel gazetarëve.

Kancelarja Merkel gjithashtu tha se Gjermania ishte gati të vazhdonte sanksionet ndaj Rusisë, përfshirë edhe ndaj individëve të caktuar, por tha se ishte një “detyrë diplomatike” të mbante të hapura kanalet e komunikimit me fqinjin e madh lindor të Evropës.