Merkel paralajmëron: Nëse BE-ja nuk është e bashkuar, atëherë Putini do të na “hek qafës”

Një dialog i mundshëm midis Bashkimit Evropian dhe Moskës nuk do të thotë se do të jenë negociata miqësore, por ata duhet të flasin hapur për problemet në marrëdhëniet midis vendeve të BE-së dhe Rusisë, tha kancelarja gjermane Angela Merkel në një takim në internet me studentët.

Ajo shpjegoi se nëse vendet e BE nuk kanë një pozicion të unifikuar ndaj Rusisë, Presidenti Putin nuk do t’i marrë ato seriozisht. Ajo deklaroi se Bashkimi Evropian duhet t’i tregojë Rusisë drejtpërdrejt se s u l m et kibernetike, veprimet hibride ushtarake ose “mbështetja e partive ultranacionaliste” janë zbuluar. DEKLARATA E SAJ E PLOTE