Ministri serb drejtuar Presidentes Osmani: “Të ngriheni në këmbë kur flisni për Vuçiçin, ai është dhe presidenti juaj!”

Ministri serb drejtuar Presidentes Osmani: “Të ngriheni në këmbë kur flisni për Vuçiçin, ai është dhe presidenti juaj!”

Mbledhja e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, ku u raportua për Kosovën është shoqëruar me debate të ashpra mes presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani dhe ministrit të Jashtëm serb, Nikola Selakoviç.

Osmani gjatë fjalës së saj në Këshillin e Sigurimit ka kërkuar nga ministri i Jashtëm i Serbisë, Nikola Selakoviç, që të gju n j ëzohet para monumenteve të v i k t im ave të lutfës në Kosovë dhe të kërkojë falje për gen o cidin e kryer në Kosovë nga Serbia. Ajo ia ka përmendur vazhdimisht ma s a k r ë n e Poklekut dhe 54 v i k ti mat e saj, duke i kërkuar të gj u n jëzohet para pllakës përkujtimore. LAJMI I PLOTE