Ministri serb: “Veriu i Kosovës nuk falet, jemi të gatshëm të përballemi edhe me KFOR-in!”

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq, ka thënë se p resioni ndaj Serbisë për njohjen e Kosovës mund të çojë në pIanet e Prishtinës për një pIan të llojit “STUHIA”, i cili mund n xisë konfIikt midis Serbisë dhe KFOR-it.

Daçiq ka p0tencuar se po kërkohet një zgjidhje për çështjen e Kosovës dhe se k0rrigjimi i kufirit është vetëm një ide, por që nuk ekzistojnë ide tjera.

Sipas tij, përcjell rel, përderisa dialogu nuk shkon në drejtim të kësaj ideje, mund të pritet vazhdimi i presionit ndaj Serbisë, që ta njohë Kosovën në gjendjen aktuaIe, duke përfshirë si pjesë të saj edhe veriun e Mitrovicës. DEKLARATA E TIJ E PLOTE