NATO bën stërvitjen më të madhe prej kohësh: “Me helikopterë dhe pushkë të vjetra!”

Forcat speciale të NATO-s dhe partnerëve kanë nisur një stërvitje të madhe ushtarake në Rumani të quajtur “Cross Strike 21”.

Rreth 1000 ushtarë marrin pjesë në stërvitje, me qëllim forcimin e veprimit të përbashkët në skenarin e një lufte hibride.

Sipas portalit të Rrjetit Ballkanik të Sigurisë, organizatorja e stërvitjes, Rumania, po merr pjesë me më shumë se 800 ushtarë dhe rreth 100 automjete, anije dhe avionë. LAJMI I PLOTE