NATO del zyrtarisht kundër Kinës: “Një rrezik për sigurinë tonë!”

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg tha për të përditshmen britanike Financial Times se lutfa ndaj ndikimit politik dhe ushtarak të Kinës, do të jetë në fokus të aleancës ushtarake në të ardhmen.

Ky kthim drejt Kinës shënon një drejtim të ri për NATO-n dhe vjen teksa blloku perëndimor riorienton strategjinë drejt Azisë. LAJMI I PLOTE