NATO ushtron në Detin e Zi, Rusia po kontrollon mbrojtjen ajrore në Krime: Çfarë po zihet?!

Rreth 20 aeroplanë dhe helikopterë qe jane komplekse divizionale të mbrojtjes ajrore S-400 dhe “Pancir S”, kane kryer një kontroll të gatishmërisë shkollore. “Aviacioni kreu detyrat, si në distancën maksimale nga zonat e zbulimit të stacioneve të radarëve dhe në lartësi jashtëzakonisht të ulëta, duke përdorur terrenin për kamuflazh, gjë që e komplikoi ndjeshëm detyrën me forcat dhe mjetet e mbrojtjes ajrore.”

“Komplekset S-400 dhe ‘Pancir’ kryen zbulimin dhe lëshimet elektronike (pa gjuajtje aktuale) në caqet e kontrollit,” njoftoi Flota Ruse e Detit të Zi. Nga 28 qershori deri më 10 korrik, Aleanca e Atlantikut të Veriut po zhvillon stërvitje ushtarake në Detin e Zi dhe në territorin e Ukrainës, me emrin “Flladi i Detit – 2021”.