Në zemër të ishujve grekë, Turqia bën veprimin e papritur në Egje

Në zemër të ishujve grekë, Turqia bën veprimin e papritur në Egje

Ndërkohë që është në një lutfë akuzash me SHBA-të në lidhje me rasjen e 13 qytetarëve turq gjatë 0peracionit kundër terr0ristëve të PKK-së, veprimi më i fundit i Turqisë ka rindezur tesnionet në Egje.

Autoritetet turke njoftuan pak më parë për kryerjen e kërkimeve nën det në brendësi të ishujve grekë duke shkaktuar reagime të forta në Athinë.

Kërkimet nën det janë parashikuar të kryhen nga anija turke “Cesme” dhe do të zgjasin sipas tyre nga data 18 shkurt deri në 2 mars,