Nga Franca jepet alarmi i kuq i sigurisë: “Do të plasë lufta në Ballkan – ja kur!”

Në mediumin francez, “Courrier des Balkans” është publikuar një analizë për situatën në Bosnjë e Hercegovinë. Shpërbërja e këtij shteti duket shumë e mundur dhe anëtari serb i Presidencës së BeH, Millorad Dodik po përpiqet praktikisht për ta arritur këtë qëllim.

Republika Srpska ka hyrë në një logjikë të shkëputjes. Nga ana kroate, Çoviq dëshiron të imponojë një reformë zgjedhore antikushtetuese. A ka filluar tashmë ndarja? Do të ketë luftë për Krishtlindje? Kështu përshkruhet analiza e Aline Cateux nga ky medium. LAJMI I PLOTE