Nga SHBA-ja vjen paralajmërimi i fortë: Rusia po planifikon luftën e ardhshme në Ballkan përmes Serbisë

Administrata Biden e ka përqendruar politikën e saj të jashtme në kundërshtimin e Kinës, e cila sa vjen e rritet dhe fuqizohet çdo ditë, Kremlini mund të përmbysë rajone të tjera.

Përfitimi nga shpërqendrimet e Shtëpisë së Bardhë mund të ndihmojë në ndezjen e konflikteve të reja dhe Ballkani Perëndimor mbetet një objektiv kryesor i mundësive.

Mosmarrëveshja e fundit në kufirin Kosovë-Serbi për njohjen e targave duket si një provë për konfrontime më serioze.

Zyrtarët rusë po inkurajojnë qeverinë e presidentit Aleksandar Vuçiç që ta transformojë Serbinë në fuqinë dominuese në Ballkanin Perëndimor dhe në këtë mënyrë të rrisë ndikimin e Rusisë me Uashingtonin dhe Brukselin. LAJMI I PLOTE