Njihuni me 6 shtetet e botës që nuk kanë ushtri, do të habiteni nga këto detaje

Ushtria, si bashkësi e disa forcave (njësive të armatosura) nën një komandë, ka rëndësi shumë të madhe për sigurinë e një vendi, mirë disa shtete nuk kanë ushtri dhe sigurinë ua garantojnë shtetet e tjera, mes tyre edhe Islnda e cila është pjesë e NATO-s.

Arsyet pse nuk kanë ushtri janë dy: Disa e kanë hequr ushtrinë për shkak të përplasjeve civile që kanë ndodhur në vend dhe disa të tjera për shkak të kostove të larta. Më poshtë ju sjellim gjashtë shtetet që s’kanë ushtri: VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE