Njihuni me armën më të re laserike të ushtrisë amerikane: Më e fuqishmja deri më tani!

Ushtria amerikane gjatë vitit të ardhshëm planifikon të demonstroj punën e a rmës laserike prej 300 kilovatëve, që po konsiderohet si a rma më e fuqishme deri më sot.

A rma me madhësi të kontejnerit të anijes që montohet në një kamion, po zhvillohet nga kompanitë General Atomics Electromagentic Systems (GA-EMS) dhe Boeing.

“Kjo a rmë laserike me fuqi të madhe, do të jetë a rma më dvekje prurëse që deri më tani është prodhuar”, tha Scott Forney, presidenti i GA-EMS.