Njihuni me raketën më të re të Kinës

Pas një testi të suksesshëm, Kina po ndihmon në nxitjen e një gare a rmatimesh që po zhduk shpresat për një rikthim te ç armatimit nga fuqitë e mëdha botërore.

Testi kinez përfshinte vënien në orbitë të një avioni me aftësi b ërthamore, që udhëtoi me pesë herë shpejtësinë e zërit, i cili më pas hyri përsëri në atmosferë dhe kreu disa kthesa në rrugën e tij drejt një objektivi.

Testi sugjeroi se Kina ishte më përpara me teknologjinë sesa dihej më parë, dhe pavarësisht mohimeve kineze se kishte testuar një a rmë të tillë, administrata Biden ka thënë se është e shqetësuar me zhvillimin.LAJMI I PLOTE