Njihuni me tankun amerikan më të mirë në botë: ‘M1 Abrams’

Ekspertët e tankeve thonë se tanku M1 Abrams është më i miri në botë dhe ka arsye të qarta për pretendime të tilla. Tanku që fut frikën në kockat e armikut në fushat e betejës është sigurisht tanku amerikan M1 Abrams.

Ajo është e pajisur me topa kryesore që mund të gj uajnë predha deri në kalibrin 120 mm, forca të blinduara jashtëzakonisht të forta me shtresa shtesë çeliku dhe uraniumi të v arfëruar dhe gj urmë të mundësuar nga motorët e turbinave me gaz.

Është një makinë vërtet e përsosur sh katërrimi, e cila është çuditërisht e lëvizshme pavarësisht peshës së saj të konsiderueshme. M1 Abrams fillimisht u shfaq në vitin 1980 dhe u emërua pas gjeneralit amerikan Creighton Abrams, një komandant i shquar i 0peracioneve ushtarake gjatë Lutfës së Vietnamit. LAJMI I PLOTE