Publikohen armatimet dhe fuqia ushtarake, kush do të fitonte në rast lufte: Kosova apo Serbia?!

“A e keni pyetur veten në rast përballje ushtarake apo gjendje lutfe ndërmjet Kosovës dhe Serbisë kush do fitonte? Cfarë ar matime posedojnë të dy vendet?”

“Duke marrë parasysh përvojen e mëparshme dhe lutfërat ballkanike Serbia do të duhej te ishte në avantazh më të madh, pasiqë konkretisht Rusia është perkujdesur që ta pajise me a rmatim te kalibrit të rëndë si janë avionet dhe helikopterët më të rinj. Kështu ajo ne rangimet e vitit 2021 ajo rangohet e 60 nga 140 shtete.”

Mirëpo nuk duhet harruar faktin se Kosova edhe pse nje ushtri e re dhe e formuar më vonë, ka kapacitete njerzore ushtarake më të pergatitura dhe po ashtu përkrahet nga aleatet si SHBA dhe Britania e madhe. Poashtu prezenca e KFOR ne Kosove e ben ate te paprekshme. Fakt i rendesishem eshte se Kosove llogarit edhe ne gjithe shqiptaret e Ballkanit ,me ne krye Shqiprine antare e NATO-s. VIDEO