Publikohen pamjet e para: Njihuni me ’50 bishat’ që do t’i posedon edhe Ushtria e Kosovës!

Këto janë 50 bishat që do t’i ketë ushtria e Kosovës! Forca e Sigurisë së Kosovës do të pajiset me autoblinda të tipit “Vuran”. Ministri i Mbrojtjes, ka njoftuar se këto autoblinda kanë karakteristika teknike e taktike dhe lëvizshmëri të jashtëzakonshme.

Me këto blinda, Ushtria e Kosovës ka rritur numrin e automjeteve ushtarake, pasi kohë më parë ishte funizuar edhe blinda të tipit Cobra.
Ndryshe, kohë parë nga ushtria amerikane, FSK-së iu kishin dorëzuar 6-7 copë blinda, ndërsa pjesa tjetër është blerë. LAJMI I PLOTE