Publikohen pamjet ku Ushtria e Francës stërvitet bashkë me robotët: Për çfarë bëhen gati francezët?!

Ushtria franceze ka postuar së fundmi imazhe të misioneve të trajnimit së bashku me disa robotë, siç është ‘Spot’, qeni robot i kompanisë amerikane Boston Dynamics.

Fotot kanë shkaktuar polemika online, në lidhje me pasojat morale dhe etike të përdorimit të robotëve apo inteligjencës artificiale në lutfë.

Në stërvitejen francez robotët nuk dukeshin të amratosur dhe thuhej se manovrat stërvitore ksihin si objektiv “ndërgjegjësimin e të rinjve për sfidat e të nesërmes”, siç është “robotizimi i fushëbetejës”. FOTO