Publikohen testet e falsifikuara, zbulohet skandali i madh: Nëndetëset e SHBA-së nuk e përballojnë luftën?

Një metalurge në Washington u shpall fajtore për m ashtrim pasi për dekada me radhë, falsifikoi rezultatet e testeve të forcës në çelikun që përdorej për të prodhuar nëndetëset e Marinës.

Prokurorët thonë se 67-vjecarja, Elaine Marie Thomas, ka dhënë rezultate të rr eme pozitive të testeve të forcës dhe rezistencës në të paktën 240 raste.

Testet në fjalë datojnë në periudhën e viteve 1985 dhe 2017. Autoritetet nuk kanë bërë publike sakaq se cilat janë nëndetëset e prekura nga ky skandal. LAJMI I PLOTE