Publikohet biseda sekrete: Ja përplasja midis presidentit amerikan dhe atij rus për Kosovën e vitit 1999

Në prill të 1999-ës, Rusia kërkonte që lutfa e Kosovës të zgjidhej përmes bisedimeve, që do t’i jepnin Kosovës një autonomi të zgjeruar dhe Jugosllavisë do t’i ruante integritetin territorial të njohur ndërkombëtarisht deri në ato ditë.

Propozimi është bërë nga Presidenti Boris Yeltsin në një telefonatë të zhvilluar me Presidentin e SHBA, Bill Clinton më 19 prill të 1999, tre javë pasi NATO kishte nisur fushatën e b0mba rdi meve në nda j trupave të Millosheviçit. LAJMI I PLOTE