Publikohet historia se çfarë ndodhi me rusët: “Në Kosovë, u shmang Lufta e Tretë Botërore!”

Publikohet historia se çfarë ndodhi me rusët: “Në Kosovë, u shmang Lufta e Tretë Botërore!”

Kantautori i famshëm James Blunt e ka përmendur sërish eksperiencën e tij si pjesëtar i ushtrisë britanike gjatë Lutfës së Kosovës.

Në “BBC Radio 5 Live”, Blunt përmendi një moment vendimtar, kur realisht kishte menduar se nga aty, mund të niste “Lutfa e Tretë Botërore”.

Gjatë k0nfliktit, ai drejtonte forca britanike në Kosovë, dhe kur hynë në Prishtinë ishte në krye të mbi 30 mijë ushtarëve.

Në kohën kur ushtria e NATO-s kërkonte kontrollin e aeroportit të kryeqytetit, atje ndodheshin vetëm forcat ruse. LAJMI I PLOTE