Publikohet lista: Këto janë shtetet më të fuqishme bazuar në numrin e tankeve ushtarakë

Publikohet lista: Këto janë shtetet më të fuqishme bazuar në numrin e tankeve ushtarakë

Forca e tankeve sipas vendit (2020) gjurmon sistemet luftarake të blinduara të vijës së parë për çdo fuqi kombëtare të marrë në konsideratë për renditjen vjetore të GFP.

Modelet e gjurmuara dhe me rrota janë përfshirë nga të gjitha degët e shërbimit (Ushtria, Marinsat). Shembujt e automjeteve përfshijnë tanket kryesore të betejës gjermane “Leopard 2” (në foto) dhe T-90 ruse (MBT), si dhe sisteme të klasit të lehtë, si tanku i lehtë “Stingray” i Tajlandës.

Produktet aktualisht në zhvillim ose me porosi që shkojnë në vitin e ardhshëm NUK merren parasysh. Të dhënat e paraqitura në këtë listë janë deri në vitin 2020. VIDEO