Qindra ushtarë dhe aviona bombardues! – Amerika kërcënon Rusinë në “Detin e Arktik”

Qindra ushtarë dhe aviona bombardues! – Amerika kërcënon Rusinë në “Detin e Arktik”

Shtetet e Bashkuara të Amerikës deklaruan që do të fillonin misione ushtarake në Norvegji për të siguruar “Detin Arktik” dhe për të mbrojtur aleatët e saj nga agresi0net ruse.

Katër b0mbardues të forcave ajrore të modelit B-1 dhe 200 ushtarë amerikanë do të vendosen në bazën ushtarake “Orland” në Norvegji dhe brenda tre javëve të ardhshme do të fillojnë 0peracione në zonën strategjike të “Rrethit Artik”.

Deri më tani misionet ushtarake në Arktik ishin kryer kryesisht nga Mbretëria e Bashkuar, por meqë presidneti i ri amerikan Joe Biden e konsideron Rusinë si një arm1k të rëndsishëm ai ka vendosur të veprojë duke dërguar një mezash të qartë.