Rusia nxehet me Greqinë: Largoni trupat dhe bazat amerikane!

Rusia nxehet me Greqinë: Largoni trupat dhe bazat amerikane!

Rusia ka shprehur shqetësim për hapjen e bazave të reja amerikane në Greqi, duke i kërkuar Athinës ta mbajë një rual netral
në mesin e tesnioneve të larta mes NATO dhe Moskës,

5hqetësimi i Moskës për marrëveshjen e re të mbrojtjes të Greqisë me Shtetet e Bashkuar u shpreh nga zëdhënësi i Kremlinit dhe
aleati i ngushtë i presidentit rus Vladimir Putin, Dmitry Peshkov.

Në një intervistë për media greke, pas bisedimeve mes kryeministrit Qiriako Mitsotakis dhe Putin në Soçi,
Peshkov rekomandoi që “qetësia dhe arsyeja” të mbizotërojë në situatë e krijuar pas grumbullimit të t rupave ruse në kufijtë e Ukranës.