Serbia bëhet gati për ndarjen e Bosnjës: Dëshiron ta marrë në dorë gjithë shtetin

Anëtari serb i presidencës së Bosnjë e Hercegovinës, Milorad Dodik, njoftoi se me gjithë presionin, ai së shpejti do të dërgojë ligje në parlamentin e Republika Srpskas që do t’i transferojnë pushtetet kryesore të shtetit të BeH në këtë njësi.

Dodik planifikon ta sfidojë ekzistencën e forcave të arm atosura shtetërore, Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Prokurorial dhe mbledhjen e taksave dhe detyrimeve në nivel shtetëror. LAJMI I PLOTE