SHBA e dridhë rajonin: “Ballkani të përgatitet, diçka do të merr fund atje!”

Që para ardhjes në pushtet, Joe Biden, përmes një letre që kishte publikuar, kishte treguar se Ballkani Perëndimor do të jetë një zonë e interesit të veçantë dhe se do të angazhohej për problemet në këtë pjesë të rajonit. Kur kanë kaluar pak kohë që nga ardhja e tij në pushtet, vërehen edhe lëvizjet e para diplomatike.

Biden ka bërë një seri emërimesh, që mund të cilësohen edhe si një riorganizim diplomatik, duke dëshmuar se ShBA-ja është duke ndryshuar mënyrën se si do të merret me problemet në Ballkanin Perëndimor, shkruan Euronews (edicioni në gjuhën serbe), transmeton Gazeta Express.

Procesi i ndërrimit të përfaqësuesve diplomatik në Ballkanin Perëndimor ka filluar me emërimin e Gabriel Escobar si i dërguar për Ballkanin, i pasuar me emërimin e Christopher Hill si ambasador në Beograd. LAJMI I PLOTE